Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:40:03

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sıradan bir insan olmadığını belirterek, "Bu ülkeye damgasını vurmuş bir büyüğümüzdü. En azından ömrünün 40 yılını siyasetle geçirmiştir, millete yol göstermiştir" dedi.

Kamalak, Demirel'in vefatının ardından Güniz Sokak'taki evine gelerek, taziye ziyaretinde bulundu.

Demirel'in yeğeni Nihan Demirel Atasagun ve Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici tarafından karşılanan Kamalak, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türk milletine başsağlığı dileyen Kamalak, çıkarken yanına yaklaşan birinin kendisine "Rahmetli şu an hayatta olsaydı, bu koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak ne söylerdi?" diye sorduğunu, kendisinin de "Çare tükenmez demokraside, çare tükenmez derdi" diye cevapladığını kaydetti.

Kamalak, demokraside çarelerin tükenmeyeceğini, konulara iyi niyetle yaklaşılarak yapıcı şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. Kamalak, "Merhum Demirel, tabii ki sıradan bir insan değildi. Bu ülkeye damgasını vurmuş bir büyüğümüzdü. En azından ömrünün 40 yılını siyasetle geçirmiştir, millete yol göstermiştir. Demokrasinin gelişmesinde büyük katkıları olmuştur. Mekanı cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Bu arada Kamalak ile beraber Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan da taziye ziyaretinde bulundu.

Haber Ara