Dolar

32,5526

Euro

34,9882

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

'7. Flower Show İstanbul'

'7. Flower Show İstanbul'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 17:56:02

'7. Flower Show İstanbul'
Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, "Rusya'da bir kriz yaşıyoruz şu anda. Sektörümüz açısından çok zor durumlar geliyor" dedi.

7. Flower Show İstanbul, Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı, açılışta, bakanlık olarak süs bitkilerini kayıt altına alma yönetmeliğini çıkardıklarını, gerek üretim gerekse imalat sahasında nihai tüketiciye ulaştırıncaya kadar süs bitkileri üreticilerini iyi tarım destekleri kapsamında destekleme kararı aldıklarını anlattı.

Sığırcı, şunları kaydetti:

"Dekar başına üreticimiz gübreyle birlikte toplam 110 TL destek alacak. Bu destek özellikle çevreye duyarlı olan üreticilerimizin desteklenmesi, üretilenin kayıt altına alınabilmesi, izlenebilirliğin sağlanması açısından çok büyük önem arz etmektedir. Ziraat Bankası kredilerinden, süs bitkileri üreticilerinin ister sera yapımı isterse üretim aşamasında ister imalat aşamasında hangi aşamada bulunuyorsa bulunsun faiz indirimi almasını sağladık. Gelecek dönemde de üreticimizi desteklemek amacıyla Ziraat Bankası ile yapacağımız görüşmelerde, öncesinde Hazine ayağı var, bakanlık olarak 0 faizli krediyi konuşmak istiyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da 2016 yılında İBB'nin bütçesinden yüzde 11 yeşile pay ayırdıklarını belirterek, "2004'ten bu yana yeşil alanları yüzde 79 arttırdık. Yeni dönemde İstanbul'da 200'e yakın, 5 bin metrekarelik yeni park alanları oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan da fuarları desteklerini ve İstanbul'da yapılan peyzaj çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

- Rusya

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise Türkiye'nin dünyada süs bitkileri sektörü konusunda önemli bir başarı elde ettiğini anlattı.

Antalya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek EXPO 2016'ya 5 ay kaldığını ifade eden Bağdatlıoğlu, bu fuara da herkesin destek vermesini istediklerini dile getirdi.

Bağdatlıoğlu, "Rusya'da bir kriz yaşıyoruz şu anda. Sektörümüz açısından çok zor durumlar geliyor. Çünkü 7 tane tırımız şu anda kapıda, girmiyoruz. Kriz yaratmamak ve yaşanabilecek krizden dolayı göndermedik. 'Çiçek barıştır ve çiçek sevgidir' diyoruz. İktidar ve muhalefetteki herkesi sağduyuya davet ederek ülkemize hayırlı olacak şekilde bu olayı çözmelerini diliyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuar açılışı gerçekleşti.

Avrasya'nın en büyük Bitki ve Peyzaj Fuarı olan Flower Show İstanbul'a Hollanda, İtalya, Almanya, Fransa ve Polonya'nın da aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden sektör temsilcileri katılacak.

Fuar, 50 farklı ülkeden 12 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.

Haber Ara