Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

65. Hükümet güven oyu aldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet için güven oylaması yapıldı. Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan 65. Hükümet Meclis'ten 315 oyla güvenoyu aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 09:57:16

65. Hükümet güven oyu aldı

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün saat 11.00'de AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili güven oylaması yapıldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da 65. Hükümet'in programı güven oyuna sunuldu. 453 vekilin katıldığı açık oylama sonucu 65. Hükümet, 315 kabul oyu ile güven oyu aldı. Oylamada 138 ret oyu çıktı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'e verilen güvenoyları sonrası Meclis kürsüsünden kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Yıldırım'ın konuşması şöyle:

"Yüce Meclis'in hepimize gösterdiği güven için şükranlarımı suuyorum. 65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Görevi devraldığım 64. Hükümet'e de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhafelet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştiri ve önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bütün uyarılar, eleştiriler, öneriler bizim için yol göstericidir. Daha doğru işler yapmamız için yardımcı olacaktır. 

AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Ne kadar oy alırsak alalım, artık 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine ilerleyecektir. Demokrasimizi, insan hak ve hürriyetlerini geliştireceğiz, milletimizin kardeşliğinin, birliğinin daim olması için gece gündüz çalışacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Güvenoyu alan 65. Hükümet'in üyeleri ve başkanı olarak duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum."

Güven oylamasının ardından hükümet Anıtkabir'i ziyaret etti.

oylm

AK Parti TBMM Grubu, 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verdi.

Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, bugün saat 11.00'de TBMM Genel Kurulunda yapılan 65. Hükümetin güven oylaması öncesinde, Genel Kurula yetişmede sorun yaşamamaları için tüm bakan ve milletvekillerinin programlarını Ankara'da olacak şekilde yapmaları istendi. 11.00'DE BAŞLADI

TBMM üyeler lokantasında saat 10.00'da verilen kahvaltıya davet edilen milletvekilleri ve bakanlardan, saat 11.00'de açılan Genel Kurulda görüşme yapılmaksızın doğrudan güven oylaması yapılacağından, gerekli hassasiyeti göstermeleri talep edildi.

AK Parti, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin 2. turu öncesinde de milletvekillerine kahvaltı vermişti.

Haber Ara