Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

64. Hükümet'in kurulması

64. Hükümet'in kurulması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 13:36:43

64. Hükümet'in kurulması
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet'te yer alan bakanları açıklamasının ardından sivil toplum kuruluşlarından (STK) "hayırlı olsun" mesajları gelirken, "Artık ekonomiye odaklanma zamanı" çağrısı yapıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, seçim ortamının geride kaldığını anımsatarak, Türkiye'nin artık tarıma, sanayiye, istihdama, ihracata, eğitime ve kalkınmaya odaklanması gerektiğini belirtti.

Yapısal konular başta olmak üzere ülkede sorunların çözülmesi haline gelecekte tarım ve gıdada çok hızlı büyüme sağlanabileceğine işaret eden Bayraktar, "Yeni dönemdeki reformlar bu amaca yönelik olarak planlanmalıdır. Tarım ve gıdada dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmamız için sektörün bütün paydaşları omuz omuza vererek gayret göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere, Bakanlar Kurulu'na yeni atanan ve görevine devam eden bakanlara başarılar diledi.

- "Dört yıl seçim konuşmayacağız"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de Türkiye'nin 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ekonomik ve siyasi alanda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Türkiye'nin bundan sonra ekonomik büyümeye odaklanması ve bu doğrultuda reformları hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Bezci, "Tecrübeli bir hükümetin iş başında olması, iş dünyası olarak bizlere umut veriyor. Artık 4 yıl seçim konuşmayacağız. 2019 yılına kadar görev alacak hükümetimizin ekonomik ve siyasi istikrarı sürdürerek ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan hükümeti kutlayan Bezci, iş dünyası olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

- "Milletçe büyük bir gayretle çalışmak zorundayız"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal ise 1 Kasım seçimleri sonrasında kamu, özel sektör ve STK'lar olarak bu yeni dönemde herkesin üzerinde önemli bir sorumluluk bulunduğunu vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinenin hayırlı olmasını dileyen Erdal, "1 Kasım seçimleri sonrasında Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu, huzur ve güven ortamı, sivil anayasa ihtiyacının çözümü ve iş dünyasının beklediği yapısal reformların hayata geçirilmesi için milletçe büyük bir gayretle çalışmak zorundayız. Davutoğlu başkanlığında oluşan yeni bakanlar kuruluna, milletçe beklediğimiz kalkınma ve büyüme yolunda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara