Dolar

32,5558

Euro

34,8985

Altın

2.439,74

Bist

9.645,02

'6 gün içinde 2 bin kişi yer değiştirdi'

Musul Operasyonu sebebiyle Irak'ta iç göç yaşanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-22 19:20:42

'6 gün içinde 2 bin kişi yer değiştirdi'

AA'nın haberine göre Musul'un güney, doğu ve kuzey bölgelerinde kurtarılan köylerin sakinleri, çatışmalardan uzak bölgelere sevk ediliyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil kentinden 40 kilometre mesafede yer alan Dibege Çadır Kampı Sorumlusu Rızgar Ubeydi, yaptığı açıklamada, son 6 gün içerisinde kamplarına yaklaşık 2 bin kişinin geldiğini ifade etti.

İç göçmenlerin ağırlıkla Musul'un güney bölgesindeki Kayyara kasabasına bağlı köylerden geldiğini aktaran Ubeydi, "Irak ordusu tarafından kısa bir süre önce kurtarılan Kani Heram, Adle ve Sefine köylerinden çok sayıda iç göçmen kampa geldi" dedi.

Musul'un çevresindeki köylerin geri alınmasıyla birlikte kamptaki iç göçmen sayısının da doğrudan arttığını belirten Ubeydi, "Geçen yıl sadece 3 bin 500 kişi için kurulan kamp, bugün 35 bine yakın iç göçmeni ağırlıyor" bilgisini paylaştı.

Güvenlik güçlerinin kent merkezine girmesi halinde çok sayıda sivilin bölgeye akın etmesi ihtimalinin olduğuna dikkati çeken Ubeydi, "Kamplar yetersiz. Kısa bir süre sonra yer sorunu yaşayacağız. Uluslararası yardım kuruluşları yetersiz kalıyor" diye konuştu.

 

Haber Ara