Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 00:51:24

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası
6. Bodrum Türk Filmleri Haftası, sinemaya emek vermiş usta isimler için düzenlenen ödül töreniyle devam etti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Türk sinemasına emek veren sinema sanatçıları için ödül töreni düzenlendi, Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği "Bir Baba Hindu" filmi de ilk kez gösterildi.

Film öncesinde usta oyunculardan Işıl Yücesoy, Perihan Savaş, Halil Ergün, Cezmi Baskın, Serdar Gökhan ve Özen Filmin sahibi Mehmet Soyarsan, Bodrum Kale Cafe'de düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

Gazetecilere açıklamada bulunan sanatçı Ergün, Bodrum'da sinema haftası etkinliğinin 6 yıldır düzenlenmesinin önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Kendilerinin de davet edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Ergün, "Sinemanın halka yayılması bizi sevindirdi. Bir filmi çekmek maddi zorlukların yanında, bir ruh buluşması. Bunu yaparken herkes bir şey yaratmanın tadını yaşar. Bunu yapınca da memnun olurlar. Bu festival de böyle güzel. Bu etkinliğin Bodrum'da olması da ayrı bir güzel." diye konuştu.

Sinema sanatçısı Perihan Savaş da hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Bu kadar yılın ve emeğin karşılığını almanın çok hoş olduğuna dikkati çeken Savaş, "Çok keyifli ve mutluyuz. Bu etkinliğin Bodrum Türk Filmleri Festivali haline dönüştürülmesi gerekir. Keşke uluslararası olsa." ifadelerini kullandı.

Savaş, sanatçıların yaşarken değerinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

- "Artık sapır sapır dökülüyoruz"

Oyuncu Serdar Gökhan da 2016 yılında hayatını kaybeden sanatçılara Allah'tan rahmet dileyerek, "Bize sıra ne zaman gelir, onu bilmiyoruz. Canlıyken kıymetli olmamız lazım. İnşallah önümüzdeki sene tekrar geliriz. Emek ödülü alacağımız için de mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Gökhan, son dönemlerdeki yapımlarla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Son dönemlerdeki projeleri çok takip edemiyorum ancak yapılan güzel işler var. Benim en son yaptığım 'Diriliş' dizisinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş aşamasından bir önceki dönemi çektik. Bu tür işlerin yapılması önemli. Halkımız böyle şeyleri bekliyor, özlüyor."

Kokteylin ardından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenen ödül törenine geçildi. Burada 2016 yılında yaşamını yitiren sinema sanatçıları için hazırlanan özel filmin gösterimi yapıldı.

Daha sonra sinemaya yıllarını veren usta oyunculara "emek" ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından, Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği "Bir Baba Hindu" filmi gösterildi.

Haber Ara