Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

35 Yıllık İftar Geleneği TÜYAP'ta Devam Etti

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Halk İftarı' 10 bin vatandaşın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İftarın sonunda Altın Kızlar müzik grubunun Türk sanat müziği bestelerinden oluşan konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 22:17:03

35 Yıllık İftar Geleneği TÜYAP'ta Devam Etti
Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Halk İftarı" 10 bin vatandaşın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İftarın sonunda Altın Kızlar müzik grubunun Türk sanat müziği bestelerinden oluşan konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Büyükçekmece Belediyesi'nin 35 yıldır geleneksel olarak düzenlediği "Geleneksel Halk İftarı" TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirildi. Her yıl binlerce vatandaşın aynı sofrada oruçlarını açtığı iftar programına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ni bilinen fuar havasından çıkaran iftar programı merkezde, Ramazan havasına uygun görüntüler oluşturdu. Vatandaşlara Ramazan ruhunu hissettirmek amacıyla fuar merkezinde Ramazan davulcuları davullarını çalarken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise iftara katılan vatandaşları tek tek kapıda karşıladı. İftar programının sonunda Altın Kızlar müzik grubunun Türk sanat müziği bestelerinden oluşan konseri dinleyiciler tarafından çok beğenildi.

"35 YILDAN BERİ BUNU GELENEKSEL OLARAK YAPIYORUZ"

Binlerce vatandaşın buluştuğu iftar programına ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Yaklaşık on bin kişiyle bir araya geldiğimiz bir yer Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi. Önemli olan iftarlarda Ramazan Ayı süresince bir sofra etrafında toplanıp mütevazi bir yemeği paylaşmaktır. Biz de 35 yıldan beri bunu geleneksel olarak yapıyoruz. Vatandaşlarımız mutlu oluyor, hiç birbirini tanımayan kişiler aynı anda aynı masada çorbasını içiyor, hurmasını yiyor" diye konuştu.

Haber Ara