Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 10:13:48

30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Bakü Türk Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, büyükelçilik ve ataşelik çalışanları ile iş adamları katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan tören, Büyükelçi Coşkun'un Şehitlik Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla devam etti.

Coşkun daha sonra şehitlik anı defterini imzaladı. Deftere, şehitlerin manevi huzurunda bulunmanın gurur ve heyecanı yaşadıklarını yazan Coşkun, 93 yıl önce bugün, Türk milletinin destan niteliğindeki bir mücadele azmiyle vatana sahip çıktığını, geleceğine bizzat sahip çıkmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Azerbaycan'ın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden şehitlerin "Bir millet iki devlet" gerçeğinin en açık timsali olduğunu ifade eden Büyükelçi, deftere şunları yazdı:

"Sizlerin adları, Türk milletinin kardeşliği, milli birliği ve asırlara meydan okuyan tarihi varlığına altın harflerle yazıldı. Aynı milletin mensupları olan Türk ve Azerbaycan halkının kalplerinde ebediyen yaşayacaksınız.

Cumhuriyetin kurucusu Atatürk başta olmak üzere, sizlere ve Kurtuluş Savaşı'nda hayatını feda eden tüm aziz şehitlerimize, ülke güvenliği için mücadele ederken bu uğurda canını veren Azerbaycanlı ve Türkiyeli tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Aziz Ruhlarınız şad olsun."

Coşkun ve beraberindekiler, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktıktan sonra Azerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

Tören, Büyükelçi Coşkun'un, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bırakmasıyla sona erdi.

Haber Ara