Dolar

32,3159

Euro

35,0895

Altın

2.298,73

Bist

9.047,60

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 23:37:24

30 Ağustos Zafer Bayramı
Denizli'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla "Cumhuriyet ve Zafer Yürüyüşü" düzenledi.

CHP Denizli İl Başkanlığı öncülüğünde organize edilen yürüyüşe 26 meslek örgütü, sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi partinin oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu da destek verdi.

Denizli Atatürk Stadı önünden başlayan yürüyüşte binlerce kişi, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle valiliğe kadar yürüdü.

Yaklaşık 3 kilometre yürüyen vatandaşlar, "Atatürk'ün askerleriyiz", 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganı attı. Yürüyüş güzergahındaki evlerde oturanlar da gruptakilere destek verdi.

Yürüyüş sonunda katılımcılar, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

CHP Denizli İl Başkanı Haşim Teoman Sancar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli günlerden birisi olan 30 Ağustos'ta emperyalizme karşı ulusal bağımsızlık mücadelesinin taçlandığını belirtti.

İçinde bulunulan bu hassas günlerde cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe her zamankinden daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Sancar, "İçte ve dışta ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti, aziz ve vatansever milleti ile ilelebet payidar kalacaktır. Düşmanlara karşı kazanılan büyük zaferin üzerinden 94 değil bin 94 yıl da geçse bu azim ve kararlılıktan bizi kimse vazgeçiremeyecektir." dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile bazı ilçe belediye başkanları da yürüyüşe katıldı.

Haber Ara