Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 19:58:54

30 Ağustos Zafer Bayramı
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "15 Temmuz gecesi milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda şehadete yürüyen ecdadına layık bir evlat olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılan Boynukalın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 94'üncü yılını milletçe kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

O dönemde Türk milletinin oldukça zor günler yaşadığını ifade eden Abdurrahim Boynukalın, "Devletimiz, ağır bedeller ödetilerek yok edilmek istenmiştir. İşgal güçleri kimi bölgelerimizi yağmalamak için harekete geçmişler ve hain planlarını yürürlüğe sokmak istemişlerdir. Umutların tükendiği bir zaman diliminde Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak, 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla vatan topraklarının kurtuluşu için mücadele başlatmışlardır." ifadelerini kullandı.

Boynukalın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün olduğu gibi bugün de vatanımıza, devletimize, bayrağımıza, bağımsızlığımıza göz dikenler mevcuttur. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerce kalkışılan darbe teşebbüsünün ardında da hepimizin bildiği gibi vatanın bölünmesi ve milletimizin bir kaosa sürüklenmesi planı vardı. Fakat aziz milletimiz ne yaptı, bu hain planı bertaraf etti. Milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkmak uğruna dün ataları ne yaptıysa, bugün de aziz milletimiz aynısı gerçekleştirdi. İşte 30 Ağustos zaferine giden yolda da bu bağımsızlık mücadelesinin en önemli hedefi, kutsal vatanımızı tüm düşmanlardan ve düşmanlık edenlerden temizlemektir. 15 Temmuz gecesi milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda şehadete yürüyen ecdadına layık bir evlat olduğunu bir kez daha göstermiştir."

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Kütahya topraklarında gerçekleştiğini hatırlattı.

Muharebenin dünya tarihine yön verdiğini ifade eden Nayir, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri burada atılmıştır. Türk ordusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde etrafını saran düşman çemberini süngüyle işte bu meydanda kırmıştır. Düşmana kahredici darbesini burada vurmuştur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Mehteran takımının gösterisinin ardından askeri birlikler tören geçişi yaptı.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, TBMM Divan Katibi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Ara