Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 10:58:48

30 Ağustos Zafer Bayramı
Avustralya'nın başkenti Canberra ile Sidney ve Melbourne kentlerinde toplanan Türk vatandaşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 94. yıl dönümünü kutladı.

Başkent Canberra'daki kutlamalar, Türkiye'nin Canberra Büyükelçisi Ahmet Vakur Gökdenizler ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Canberra'daki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşunda ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.

Melbourne kent merkezindeki Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı'ndaki kutlamalara, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Victoria Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Altıntaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajı, Melbourne Konsolosu Ersel Özdemir tarafından okundu.

Sidney Auburn Memorial Park'ta, Auburn Muharip Gaziler Derneği Türk Şubesi tarafından düzenlenen tören de Sidney Başkonsolosu Şeyda Hanbay Arca'nın katılımı ile gerçekleşti.

Haber Ara