Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

'3. Kocatepe Gençlik Fuarı' açıldı

'3. Kocatepe Gençlik Fuarı' açıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 20:47:49

'3. Kocatepe Gençlik Fuarı' açıldı
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bilgi, ahlak ve sorumluluk değilse, ahlaka ve sorumluluğa dönüşmüyorsa, o bilgi kaçınılması gereken, Peygamberimizin ifadesiyle 'Faydasız ilimden Allah'a sığınırım' diye dua ettiği bir bilgi olur." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) ev sahipliğinde, Kocatepe Camisi fuar alanındaki Gençlik Fuarı'nın üçüncüsünün açılışına katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, fuara katılan ve destek olan gençleri tebrik etti.

Fuarın bu yılki temasının "bilgi, eylem, ahlak" olarak belirlendiğini ifade eden Görmez, "Bir Latin atasözü olan 'Bilgi güçtür' sözünü doğru bulmuyorum. Eğer bilgiyi mutlak güç olarak kabul ederseniz, böyle bir bilgiden elde edilen ahlak pragmatist bir ahlak olur. Tek başına bilgi güçtür, sözü doğru bir söz değildir. Bizim medeniyetimize göre bilgi, bizi hakikate götüren bir yoldur. Bilgi, ahlak ve sorumluluk değilse, ahlaka ve sorumluluğa dönüşmüyorsa, o bilgi kaçınılması gereken, Peygamberimizin ifadesiyle, 'Faydasız ilimden Allah'a sığınırım' diye dua ettiği bir bilgi olur." şeklinde konuştu.

Görmez, hakikatin, gücün emrine girdiğinde özelliğini kaybedeceğini vurgulayarak, "Bilgi hakikate ram olduğu zaman doğru bir güç olur, yol gösterir. Medeniyetimizde bilgiyi ifade eden üç temel kavram vardır. Bunlardan biri ilim, biri hikmet ve diğeri de marifettir. İlmin sahibine alim, hikmetin sahibine hakim, marifetin sahibine de arif diyoruz. Bunların üçünü birleştirdiğimiz zaman doğru bilgiye ulaşmış oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin oku olduğunu kaydeden Görmez, buradaki okumanın sadece kitap okumak olmadığını insanın, kainatın, varlığın, alemin ve gençliğin okunması gerektiği söyledi.

Görmez ve beraberindekiler, daha sonra fuarda yer alan stantları gezdi ve gençlerle sohbet etti.

Açılışa, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve Ankara Müftüsü Mefail Hızlı da katıldı.

Tanıtım, söyleşi ve sergi gibi etkinliklerin düzenleneceği fuar, 8 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Fuar etkinlikleri, "www.kocatepegenclikfuari.net" adresi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara