Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

3 ilde MLKP operasyonu

MLKP ve açık alan yapılanmalarına yönelik Adana merkezli Diyarbakır ve Malatya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 8 kişi yakalandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 09:21:44

3 ilde MLKP operasyonu

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince MLKP'nın açık alan yapılanmaları olan Ezilenler Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Sosyalist Kadın Meclisi (SKM), Özgür Genç Kadın (ÖGK), Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) adlı yapılanmalar içerisinde Adana'da faaliyet yürüten 10 şüpheli şahsın yakalanması ve örgüt adına faaliyet yürüten bu şahısların örgütsel birliktelik içerisinde kullandıkları ESP Adana il binasında arama kararına istinaden Adana'da 8, Diyarbakır ve Malatya'da 1'er olmak üzere toplam 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Adana merkezde 6 ve Diyarbakır'da 1 olmak üzere toplam 7 şahıs ile birlikte Adana 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan' hakkında yakalama emri bulunan 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında şahısların ikametlerinde ve ESP il binasında yapılan aramalarda, haklarında mahkemelerce toplatma ve yasaklama kararı bulunan çok sayıda kitap ve örgütsel içerikli afiş, pankart, kitap, dergi, doküman ile dijital malzeme ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber Ara