Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

3 Bin 331 Metrede İftar

Gümüşhane'de bir grup macerasever, yılın en sıradışı iftar programlarından birisine imza atarak denizden 3 bin 331 metre yüksekteki Abdalmusa Zirvesi'nde iftar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 11:15:21

3 Bin 331 Metrede İftar
Gümüşhane'de bir grup macerasever, yılın en sıradışı iftar programlarından birisine imza atarak denizden 3 bin 331 metre yüksekteki Abdalmusa Zirvesi'nde iftar yaptı.

Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyü Yılanlı Yaylası'na araçlarıyla ulaşan sporcular, zorlu yürüyüşe 2 bin 495 metre rakımlı yayladan başladı. Zirvede yemek üzere hazırladıkları gıda maddeleri ve sularını sırt çantalarına dolduran sporcular tabiatın yeni yeni canlanmaya başladığı bölgede rengarenk bir yürüyüş gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN ÇIKIŞI VE İNİŞİ EN ZOR ZİRVELERİNDEN BİRİSİ ABDALMUSA

Normal zamanda bile çıkılması zor olan, Türkiye'nin çıkışı ve inişi en zorlu zirvelerinden Abdalmusa Zirvesi'ne doğru yola çıkan sporcular eriyen kar sularının coşturduğu derelerin yanından çayırlara ulaştı.

Burada bir süre dinlendikten sonra esas zorlu olan bölüme başlayan sporcular, serbest kayaların üzerinden zaman zaman geçtiğimiz yıllara göre daha fazla miktarda olan kar kütlelerini güçlükle geçti.

Yaklaşık 3 saat sonra zirveye ulaşan sporcular burada yanlarında getirdikleri yiyecekleri, kamp ocağında pişirerek ezan saatini beklemeye başladı.

TEPE LAMBALARIYLA KARANLIKTA İNİŞ

Havanın belirli bir yükseklikten sonra soğumaya başladığı bölgede sis altında iftarını yapan sporcular daha sonra tepe lambalarıyla birlikte zirveden iniş yolculuğuna başlayarak iniş ve çıkışı toplam 12 kilometre olan parkuru yaylada tamamladı.

BUZ GİBİ AKAN DERELERİN YANINDA SUSUZLUKLA İMTİHAN

Yürüyüş boyunca özellikle susuzlukla imtihan olan sporcuların 4 yıldır Abdalmusa Zirvesi'ne iftar programı düzenlediklerini belirten Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut, denizden yüksekliği 3 bin 331 metre olan zirvede bulunan zirve defterini imzalamayı ihmal etmediklerini de kaydetti.

ALÇAK KESİMLERDE TERLEDİ, YÜKSEK KESİMLERDE ÜŞÜDÜLER

Havanın serin oluşunun avantaj sağladığını, yorucu olmasına rağmen belirli bir disiplinde yürüdükleri için terlemediklerini dile getiren Akbulut, "İlk zirve çıkışını bir arkadaşımızın teklifi üzerine 4 yıl önce başlatmıştık. Ondan sonra da gelenek haline getirdik ve her yıl Ramazan ayında çıkmaya başladık. Bugünkü etkinliğimiz de gayet güzeldi. Önceki yıllarda güneş bizi çok yakmıştı ama bu yıl serin bir yürüyüş yaptık hatta şimdi de üşüyoruz" dedi.

Haber Ara