Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Yerleşkesi'nin temeli atıldı

2010 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından kurulan 29 Mayıs Üniversitesi'nin Ümraniye'de bulunan yerleşkesinin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 16:34:35

29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Yerleşkesi'nin temeli atıldı
2010 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından kurulan 29 Mayıs Üniversitesi'nin Ümraniye'de bulunan yerleşkesinin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Mayıs Üniversitesi'nin kuruluş serüveninden bahsederek konuşmasına başlayan 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, "Bu güzel günü bizi yaşatan rabbimize sonsuz şükürler olsun. Üniversitemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Üniversitemize her türlü desteği veren Sayın Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Hasan Can, "Böyle bir eserin içinde yer almayı ve bu hayırda pay sahibi olmayı nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum" dedi.

"Rabbim hepimize böyle güzel hizmetler yapmayı ve vesile olmayı nasip etti. Bu yüzden rabbimize ne kadar şükretsek azdır" diyen 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Ümraniye'nin önemli eksiklerinden birisi de bir üniversitenin olmamasıydı. 29 Mayıs Üniversitesi'nin bizim değerlerimizle bütünleşmiş kadroların yönettiği ve öğrencileri geleceğe hazırladığı bir üniversite olması sebebiyle fevkalade mutluyuz" dedi. En başından beri yani arsa tahsisinin sağlandığı günden bugüne konuya vakıf olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, bu tür büyük binaların yapılmasının kolay olmadığını, ancak hayırlısıyla bu büyük yapının da başladığı gibi biteceğini belirtti.

Ümraniye'nin en büyük camisinin yapıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, "Bir belediye başkanı olarak böyle bir eserin içinde yer almayı ve bu hayırda pay sahibi olmayı nasip ettiği için rabbime şükrediyorum. Hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.

Aile ortamında bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, "Üniversite binası hakkında teknik bilgi aktararak, bize bu günleri gösteren Rabbimize hamd olsun. Üniversitemiz hayırlı olsun. Hepinize katılımlarınızdan dolayı saygılarımı sunuyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaptığı konuşmasında, "Temelini attığımız 29 Mayıs Üniversitesi'nin en kısa zamanda tamamlanarak, açılışını yapmamızı da Rabbim bizlere nasip etsin" dedi. Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurulduğu günden itibaren Türkiye'de ve Dünya'da yaptığı hizmetler arasında en önemlisinin bilgi ve bilgi üretimine verdiği önem olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diyerek konuşmasına son verdi.

Temel atma töreni, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın duasıyla son buldu.

Haber Ara