Dolar

32,5600

Euro

34,8096

Altın

2.417,81

Bist

9.645,02

28 Şubat mağduru Ak Parti'li vekil: Darbeye izin yok

28 Şubat ile ilgili açıklama yapan Benli, 'Bir daha darbeye izin vermeyeceğimizi ıspatladık.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 08:55:23

28 Şubat mağduru Ak Parti'li vekil: Darbeye izin yok

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, 28 Şubat'ın soğuk nefesini ensesinde hissetmiş ve başörtü yasağı nedeniyle Hukuk Fakültesi'ni bırakmak zorunda kalmış biri olarak döneme dair açıklamalarda bulundu.

O günleri yaşamayanların anlamasının zor olacağını belirten Benli, "O gün “ya başını açacaksın ya okulu bırakacaksın” denerek ikna odalarına sokulan öğrenciler, ölüm döşeğinde başı açık fotoğrafı istenen Medine Bircan, “bu kadına haddini bildirin” sözleriyle meclisten çıkartılan Merve Kavakçı gibi binlerce insanın yaşadıklarının ifade edilmesi bile mümkün değil." dedi.

Benli, 28 Şubat'ın zulmüne maruz kalanların hafızasında ya da bizzat yaşamında olumsuz etkilerinin halen devam ettiğini de ifade etti.

İstanbul Milletvekili Benli, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bin yıl sürecek” ifadeleriyle yüz binlerce insanın hayallerini çalan 28 Şubat kararları, 20 yıl önce bu gün alınmıştı. Bizzat mimarlarınca “postmodern darbe” olarak tanımlanan, “Demokrasiye balans ayarı” olarak tankların meydanlarda yürütüldüğü 28 Şubat süreci, Refahyol hükümetinin düşmesine, ülkenin kaos içine sokulmasına, soyut bahanelerle dini simgelerin yasaklanarak özellikle başörtülü kadınların eğitim, çalışma ve siyasal hayatın her kademesinden uzaklaştırmasına yol açmıştı.

Bundan ders almalı, birbirimizin değerini bilmeli, birbirimize kenetlenerek, benzer durumların bir daha yaşanmaması için mücadele etmeliyiz.

"HİÇBİR DARBEYE İZİN VERMEYECEĞİMİZİ ISPATLADIK"

Bunu gerçekleştirdik de... 15 Temmuz'da, 28 Şubat sürecinde "başörtüsü furuattır" diyenlerin tanklar ve F16 larla gerçekleştirdiği hain saldırının karşısına dikildik. O gece bir daha hiçbir darbeye izin vermeyeceğimizi ıspatladık."

 

Haber Ara