Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

27. Arap Birliği Zirvesi

27. Arap Birliği Zirvesi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 00:32:15

27. Arap Birliği Zirvesi
Arap Birliği'ne üye ülkelerin liderleri, Arap dünyasındaki sorunlarla mücadelede birlikte hareket etme mesajı verdi.

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta düzenlenen 27. Arap Birliği Zirvesi'nin kapanış bildirisini birliğin Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt okudu. Bildiride Arap dünyasının ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlarla mücadelede en etkili yolların kullanılacağı vurgulandı.

Arap ülkeleri arasında hedef birliğinden hareketle kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi, anlaşmazlıkların aşılması, Arap halklarının isteklerini karşılayacak yapıcı bir çalışmanın içine girilmesi, ulusal uzlaşının sağlanmasıyla dış müdahalelerin önüne geçilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

Arap liderleri bildiride, Suriyeli tarafları, ülke bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkının saygınlığını koruma temellerine dayalı siyasi bir çözüm bulmaya çağırdı.

Filistin meselesinin Arap dünyasının öncelikli konuları arasında olduğuna değinilen bildiride, İsrail saldırılarına karşı Filistin halkının direnişinin desteklenmesi yolunda çalışılması, Arap Barış Planı, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler'in kararları doğrultusunda adil ve kapsamlı bir çözüm bulunması için çabaların yoğunlaştırılması gerektiği aktarıldı. Bu bağlamda, Fransa'nın Ortadoğu barış sürecinin yeniden canlandırılması için uluslararası bir konferans düzenlenmesi konusundaki girişiminin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Bildiride ayrıca, Arap ülkelerinin, Sudan'ın ulusal egemenliğin korunması, kalkınma ve barışın güçlendirilmesi çalışmalarını desteklediği ifade edildi, Libya konusunda da taraflar devletin yeniden kurulması ve terörist gruplarla mücadelede hızla harekete geçmeye çağrıldı.



Haber Ara