Dolar

32,3116

Euro

34,9089

Altın

2.312,17

Bist

9.079,97

2017 Kudüs yılı olmalı, Filistinli iyi tanınmalı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-12 09:51:13

2017 Kudüs yılı olmalı, Filistinli iyi tanınmalı

Hakkaniyetli olalım..

Kaçınız Recep Tayyip Erdoğan kadar Filistin'e sahip çıktınız?

Mavi Marmara davasının düşmesinin ardından her ağızdan bir yorum çıkıyor vefasızca. Simdiye kadar hükümetimizin karşısında politikalar üretip, her firsatta topa tutan cenahla oturup Türkiye`mizin  samimiyetini sorguladığınızın farkında değil misiniz? 

Düşen Mavi Marmara davası, Filistin değil! 

Keşke dava sürseydi. Keşke gönüllerimizden geçen kararlar çıksaydı mahkemeden. 

Ama Filistin'i, Filistinliyi terketmişiz gibi , hükümetimize ayar veren tavırlarla davranmanıza anlam veremiyorum ve kınıyorum. 

Akıllı ve gayretli adımlar atmayışınızı, bilinçli ve dünden ders almayan hallerinizi kınıyorum. 

Birgün kıymetli bir Abim şöyle söyledi. "Ben dosyamı hazırladım , görüşmelerimizin birinde değerli büyüğümüze Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı sundum. Kendisine dosyadakileri sunarken, konuların ilk defa karşısına çıkarıldığını zannediyordum. Ama o, konuyla alakalı çalışmalara yönelik belgeleri önüme koyup bir adım ötesini hesap ettiğini ve harekete geçtiğini hayretle gördüm. Bizim hayalini kurduklarımızı zat-ı muhterem gerçekleştirmeye başlamış bile" dedi. 

Etmeyin!... 

Sözlerinizle, Reis'i yalnız bırakmanızla, Siyonizme hizmet etmeyin!!

Koca Filistin davasını birkaç isme, birkaç derneğe mal edilmesine de müsade etmeyin!

Türkiyemize itimatınızı yitirmeyin!.. Rüyalarında dahi Filistin'i gören Devlet idarecilerimiz var bizim. 

Filistinliler Erdoğan icin şarkılar yazıp seslendirdiler. Yeni doğan çocuklarının isimlerini kendisine olan muhabbet ve saygıdan dolayı  Recep Tayyip Erdoğan koydular. Türkleri gören esnaf Rabia işareti ile Cumhurbaşkanımıza selamlar gönderirler. 

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) her yerde Filistinlinin ihtiyacı olanı karşılamaya çalışıp yardımlarına koşuyor. 

Filistinli Erdoğan'ı cok iyi anlıyor, destek oluyor ve destansı bir muhabbetle onu bağrına basıyorken, her İsrail- Filistin ilişkileri ve Mavi Marmara söz konusu olduğunda neden bu kadar tepkili olunuyor? Iyi niyet var da biz mi okuyamıyoruz ?

Her Kudüs ziyaretimizde Filistinlilerin ağzından ilk duyduğumuz kelimeler Türkiye ve  Recep Tayyip  Erdoğan oluyor.

İş yerlerine  asılan bayraklar Türkiye bayrağı. Umutlarına sımdıkı bağlanarak, ümmete günümüzde liderlik edenin Erdoğan olduğunu söyler Fİlistinliler.. 

Biliriz ki hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır değildir. Ve unutmayız ki Erdoğan ile Filistin birbiriyle özdeşleşmiş iki isimdir, ayrı düşünülemez, yorumlanamazlar.

Cok geriye gitmeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa zaman önce Wow Otel'de "Parlamentolar arası Kudüs Platformu Kudüs ve Süreci̇n Problemleri Sempozyumu' nda yaptığı konuşmadan alıntılar ile Filistin'linin elini sımsıkı kavrayan ifadelerini hatırlayalım.

" Barış ve adaletle 400 yıl boyunca Kudüs'e hizmet etme bahtiyarlığına nail olup şehre binlerce eser kazandıran ecdadın torunları olarak inşallah bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs'e bütün desteğimizi bütün imkanlarımızla vermeye devam edeceğiz. İhtiyaç duydukları her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Filistin'i ayağa kaldırmak için, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini muhafaza etmek, onu mahzun, onu boynu bükük koymamak için var gücümüzle çalışacağız.

"Filistine yapılan Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış  gibidir" diyerek Filsitinli ile kuvvetli bir bağı oluşturan Sayın Erdoğan' a  gaddarca yaklaşmanız hak değil. 

Sahi kaç kere bir Filistin'li ile oturup Türkiye'ye Osmanlı'ya dair iki kelam edip, TİKA'nın nerede nasıl çalışmalar yaptığını sordunuz. 

FIlistin icin ne gayretleriniz oldu? 

Fırsatlarınızı oluşturun ve Kudüs'e giderek bir Cuma namazi çıkışı Mescidi Aksa' da bulunun, cemaatten birileri ile Türkiye'yi konuşun. O zaman anlayacaksınız nasıl bir sevginin, nasil bir güvenin olduğunu. 

Güneş balçıkla sıvanmaz denir ya, iste böyle birşey Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'ın Filistin' e, Filistin' linin de Sayın  Erdoğan'a olan sevgisi…

Hadi durmayın... 

2017' yi Kudüs yılı olması için hep beraber adımlar atalım. Cumhur Reisimizin davetini okuyarak akın akın varalım Mescid- i Aksa' mıza. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan;  "Müslümanlar'ın Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı yeterli şekilde ziyaret edemediğini görüyoruz. Manisi olmadığı halde Mescidi Aksa'ya gitmeyenleri yadırgıyorum. Filistinli kardeşlerimiz "Lütfen gelin, işgalciler yalnız olmadığımızı görüyor" diyor. Bizler Filistin'e gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Filistin'i ayağa kaldırmak için, var gücümüzle çalışacağız."

"Unutmayınız ki gitmediğiniz yer sizin değildir. Gerek maddi, gerekse manevi olarak Kudüs'ü tek başına bırakmamalıyız. Ona ‘nerede kardeşlerim' dedirtmemeliyiz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara