Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

2016 yili butcesi TBMM Plan ve Butce Komisyonunda

2016 yili butcesi TBMM Plan ve Butce Komisyonunda

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 13:41:40

2016 yili butcesi TBMM Plan ve Butce Komisyonunda
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Meclis çalışmalarına verilen bir hafta aranın ardından yeniden toplanan komisyonda 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Komisyonda bugün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri ele alınacak.

Komisyonda ilk sözü alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, usule ilişkin itirazda bulundu. Komisyona gelen bakanların milletvekillerinin sorularına yanıt vermek yerine kendi görüş ve önerilerini aktardıklarını savunan Paylan, görüşmelerin bu usulle devam etmesinin bir yararı olmadığını ifade etti. Paylan, bakanların verilen sorulara somut yanıtlar vermelerini beklediklerini de söyledi. Paylan, ayrıca yazılı yanıtların da geçen uzun süreye rağmen kendilerine ulaştırılmadığını belirtti.

Muhalefet partisi milletvekillerinin usule ilişkin itiraz ve önerilerinin ardından Komisyon Başkanı Bilgiç de bakanların konuşmalarına müdahale etmelerinin mümkün olmadığını, ancak sorulara verilecek yazılı yanıtların en kısa sürede gönderilmesi konusunda hassasiyet beklediklerini vurguladı.

Bilgiç, komisyon programının da çalışmalar devam ederken değişmemesi konusunda özen gösterdiklerini aktardı.

Daha sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bakanlığının bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

Haber Ara