Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

2 bin kişilik barış yemeği husumeti bitirdi

Şanlıurfa'da bir kişinin öldüğü kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, 2 bin kişinin katıldığı barış yemeği ile son buldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 16:10:14

2 bin kişilik barış yemeği husumeti bitirdi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde birbirine komşu olan Kaydı ve Keleş ailesi fertleri arasında geçen Eylül ayında kavga çıktı. Tüfeklerin kullanıldığı kavgada İbrahim Keleş ölürken, kavgaya karışan Kaydı ailesinin bazı fertleri tutuklandı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için çalışma başlattı.

2 BİN KİŞİ KATILDI

Her iki ailenin ileri gelenleriyle görüşen Ayhan, tarafları barışmaya ikna etti. Ayhan, bugün öğle vakti de Kaydı ve Keleş ailelerinin ikna olması üzerine barış yemeği düzenledi.

Aralarında Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, belediye başkanları ile kanaat önderlerinin de bulunduğu yemekte, husumetli ailelerin ileri gelenleri birbiriyle tokalaşarak barıştı.

2 bin kişinin katıldığı yemekte konuşan Abdulhakim Ayhan, husumeti sonlandırarak barıştıkları için her iki aile fertlerine teşekkür etti.

Haber Ara