Dolar

32,4988

Euro

34,5645

Altın

2.497,83

Bist

9.548,09

2. Adrasan Turizm Şenliği başladı

2. Adrasan Turizm Şenliği başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 21:59:46

2. Adrasan Turizm Şenliği başladı
Kumluca ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Adrasan Turizm Şenliği başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliği geleneksel hale getirerek Adrasan'ın tanıtımına katkı sağlaması için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Bazı grupların büyükşehir yasası çıkarken büyükşehrin beldelere hizmet edemeyeceğini iddia ettiklerini belirten Türel, "Bakın bugün burada bir güzellik yapılıyor, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Bu sadece Kumluca'da değil, Antalya'nın her köşesinde yapılan etkinliklere destek veriyoruz. Size bir şey daha hatırlatayım. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak Kumluca'ya 100 milyon liralık yatırım yaptık." dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da belediye olarak ilçe ve mahallelerde, halkın birilik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Şenliğin Adrasan'ın tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Çetinkaya, organizasyonda görev alan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Türel ve Çetinkaya, denize çelenk bıraktı. Daha sonra 50 metre, 200 metre, 400 metre serbest yüzme, 100 metre sırt üstü yüzme, su altında bekleme, tekne ve yağlı direkten bayrak alma yarışları yapıldı.

Yarışmalar sonunda, 50 metre yüzmede Can Işık, 200 metre yüzmede Toros Taşgın, 400 metre yüzmede Deniz Taşgın, 100 metre sırt üstü yüzmede Levent Silahçılar, su altında beklemede İlyas Acar, teknede ise Halil Çetinkaya birinci oldu.

Yaklaşık 60 yarışmacının katıldığı ve 4 turdan fazla süren yağlı direkten bayrak alma yarışması ise büyük heyecana sahne oldu. Yarışmacıların gres yağı sürülmüş yaklaşık 7 metre uzunluğundaki direğin ucundaki bayrağı almak için yaptıkları mücadele renkli görüntülere sahne oldu. Yarışı Hasan Çüm kazandı.

Öte yandan şenlik kapsamında çocuklar için uçurtma etkinliği, Pırasalı Adası tekne turu ve özel eğitim alan engelli öğrenciler için de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenliğe, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve vatandaşlar katıldı.

Haber Ara