Dolar

32,6007

Euro

34,8106

Altın

2.490,34

Bist

9.468,33

19 Yaş Altı ve Açık Yaş Türkiye Rafting Şampiyonası

19 Yaş Altı ve Açık Yaş Türkiye Rafting Şampiyonası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 19:05:59

19 Yaş Altı ve Açık Yaş Türkiye Rafting Şampiyonası
Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 19 Yaş Altı ve Açık Yaş Türkiye Rafting Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı.

Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ile Köprülü Kanyon Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Beşkonak Bölgesi Köprüçay'da organize edilen şampiyonaya, 13 takım ve 120 sporcu katıldı.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Raftingden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Yardımcı, yarışların açılış töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonanın erkek ve kadın olmak üzere 19 yaş altı ile açık yaş kategorilerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Organizasyona Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında mücadele eden birçok sporcunun da katıldığını belirten Yardımcı, şunları kaydetti:

"Rafting sporu son yıllarda müthiş bir gelişme yaşadı. Ülkemiz de bu gelişmede uluslararası alanda Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında büyük başarılar elde etti. Burada da bu sporcularımız yarışıyor. 120 sporcu, 30 hakem ve 50'ye yakın teknik kurulumuzla bu şampiyonamızı icra ediyoruz. Burada şampiyona yapmamızın ana sebebi dereceye giren sporcularımız arasında iki ay sonra Endonezya'da yapılacak Dünya Şampiyonası seçmesini yapmak."

Organizasyonun ilk gününde, sprint (hız) ve H2H (kafa kafaya) yarışlar gerçekleştirildi. Şampiyona, yarın slalom ve nehir inişi yarışlarıyla tamamlanacak.

Haber Ara