Dolar

32,5049

Euro

34,6359

Altın

2.479,84

Bist

9.617,37

19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 15:00:26

19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali
9. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, "Sevgi Neydi" temasıyla 5-12 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Eş Başkanı Selen Doğan ve Festival Danışmanı Bilge Taş, bir otelde düzenlenen basın toplantısında festivalde gösterime girecek filmler hakkında bilgi verdi.

Selen Doğan, Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu başta olmak üzere çeşitli kuruluşlar ve medya organlarının destek verdiği festivalin açılışının Kızılırmak Sinemasında gösterilecek 'Bağlar','Vank'ın Çocukları' ve 'Kuzey Bölgesi' filmleri ile yapılacağını belirtti.

- Bilet fiyatları

Kültür sanat endüstrisinin İstanbul'da yoğunlaşmasına rağmen festivali Ankara'da gerçekleştireceklerini kaydeden Doğan, 'Seyirci Dostu Festival' sloganıyla hareket ederek herkesin izleyebilmesi için bilet fiyatlarını 5 TL olarak belirlediklerini ifade etti.

Doğan, bu yıl düzenledikleri festivalde "Sevgi Neydi?" sloganını tema olarak seçtiklerini belirterek, nedenini şöyle anlattı:

'Bu kadar şiddetin, bu kadar ayrımcılığın, savaşın, gözyaşının, kanın bir sebebi olmalı. Bütün bunların kaynağı sevgisizlik olabilir mi, bütün o iktidarlara, tahakkümlere bir sebep de içimizdeki sevgiyi yitirmemiz mi? Bütün bunları sorgulayacağımız bir festival olsun dedik. Bu sene festivale 'Sevgi Neydi' sorusuyla başlıyoruz.'

Festival Danışmanı Taş da son yıllarda sinema sektöründe kadın sinemacıların üretimlerinde büyük artış olduğuna işaret ederek ulusal ve uluslararası alanlarda başarı kazanmış kadınlar için özel bir bölüm hazırladıklarını söyledi.

Taş, 'Farklı kadın perspektifleri ve farklı sınıflardan kadın hikayelerinin işlendiği filmler sadece kadın yönetmenler tarafından çekilen filmler olması itibarıyla değil, sinemada var olan kadın karakterleri çeşitlendirmeleri, bu hikayeleri görünür kılmaları sebebiyle de bizim için çok önemliler." diye konuştu.

- Ödül töreni 6 Mayıs'ta

Devlet Opera ve Balesinde 6 Mayıs'ta gerçekleşecek açılış töreninde, Uçan Süpürge Onur Ödülünü Sinemacı Selda Alkor alacak. Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nü Belgeselci Bingöl Elmas, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve seslendirme sanatçısı Tülay Bursa paylaşacak. Festivalin bu seneki tema ödülü ise Diyarbakır patlamasında iki bacağını kaybeden genç yönetmen Lisan Çalan'a takdim edilecek.

Haber Ara