Dolar

32,3252

Euro

35,0770

Altın

2.299,48

Bist

8.986,46

19 Mayıs güreşlerinde başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen '2. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 18:59:04

19 Mayıs güreşlerinde başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen '2. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı.

19 Mayıs Belediyesi tarafından Nafız Kurt Spor Tesisleri'nde organize edilen güreşlere AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdullah Tekelier, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Jandarma atlı birliklerinin de görev yaptığı güreşlere 400 güreşçi katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "15 Temmuz gecesi yaşanan bu hain saldırıdan bu yana milletimiz aslında ne olduğunu, kim olduğunu, millet olduğunu ancak idrak etti. Millet olduğumuzu anladık, kardeş olduğumuzu anladık. 19 Mayıs'ta her türlü siyasi iradeden, her türlü etnik gruptan her türlü bölgeden gelen kardeşlerimiz ile birlikte olduk. Bu birlikteliğimiz hiç bozulmasın" dedi.

Kaymakam Abdullah Şen, "15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra bir kez daha tescillemiş olduğumuz milli birliğimizi çok güzel yansıması olarak burada hep birlik ve bütünlük içerisindeyiz" diye konuştu.

Milletvekili Fuat Köktaş ise şöyle konuştu: "Bu tür organizasyonların huzur, güven ortamında yapılabilmesi için, ülkemizin huzur barış ve birliktelik içerisinde olması şart. Kavganın, silah seslerinin olduğu yerlerde, bomba seslerinin olduğu yerlerde, hele hele darbelerin konuşulduğu yerlerde bu tip organizasyonlardan, bu tip paylaşımlardan bu tip ortak değerlendirmelerden bahsetmek mümkün olamaz. Biz bu ülkede çok badirelerden geçtik, çok önemli dönüm noktalarımız oldu. Onun için 15 Temmuz darbe girişiminin ülkemizin dönüm noktalarından bir tanesidir. Bugün milletiyle, cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, yöneticileriyle, valileriyle, kaymakamlarıyla ve bir avuç yurttaşı, askeri buradan ayırırsak askeriyle polisiyle dimdik durarak bir tarih daha yazılmıştır. Bu millet tarihinde çok önemli destanlar yazmıştır ama 15 Temmuz'da demokrasi destanını yazarak Türkiye'nin altın sayfalarında altın harfleriyle yerini almıştır."

Yapılan ağalık seçimini ise 30 bin lira ile Yusuf Demir kazandı. Kıran kırana geçen güreşlerde başaltında birinciliği Emrah Kalaycı elde etti. Başpehlivanlık için 36 güreşçinin kıran kırana mücadele ettiği güreşlerde Kırkpınar güreşlerinin en iyi teknik güreşçisi seçilen Ali Rıza Kaya ile 2014 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı finale kaldı. Final müsabakasının normal süresinde pehlivanlar birbirine üstünlük sağlayamadı. Uzatma dakikalarında rakibine üstünlük sağlayarak bir puan alan Fatih Atlı, 19 Mayıs 2. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan oldu.

Dereceye giren güreşçilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Haber Ara