Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

180 bin FETÖ'cü harekete geçti

180 bin FETÖ'cü özel haberleşme programı üzerinden örgütlenerek hepsinin aynı şekilde, aynı yola başvurdukları ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 16:02:45

180 bin FETÖ'cü harekete geçti

Nurettin Canikli, FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınmalarla ilgili 180 bin FETÖ'cünün özel bir haberleşme platformuyla örgütlendiğini söyledi. Bu kapsamda hepsi birlikte aynı şeyi yapmaya başladığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, NTV'de gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda FETÖ'cülerin dilekçe oyununu anlattı.

Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında mağduriyet yaşanmaması için önemli çalışmalar yapıldığını anlatarak, "İhraçlar ve açığa almalar olduktan sonra bize 'Hata yaptınız, yanlış yaptınız' diye başvuranların oranı son derece düşüktü. Uzun bir süre böyle devam etti fakat daha sonra, çok büyük ihtimalle terör örgütünün yönlendirmesi ve algı oluşturma hedefinin parçası olarak herkese 'itirazda bulunun' diye bir telkin oldu. Bu nedenle son 4-5 günde talepler yoğunlaştı." şeklinde konuştu.

180 BİN FETÖCÜ HAREKETE GEÇTİ

Söz konusu taleplerin büyük kısımının standart metinlerinden oluştuğunu belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Hepsi aynı kalem, aynı cümleler, tek elden çıkmış gibi. Bu da son derece önemli. Şimdi şifreyle girilen, özel haberleşme platformunda konuştuğu kesin olarak tespit edilen bir tanesini düşünün. Biliyoruz ki bu terör örgütünün özel haberleşme platformu. Sadece çok özel üyeler bunu kullanabilir ki bugün sayısının yaklaşık 180 bin olduğu tahmin ediliyor. O kişiler bile başvuruyor. Onların dilekçeleri de standart. Bunlara rağmen hepsini yeniden inceliyoruz. Bunun içinde biz de bir yöntem geliştiridik. Bu çerçevede tüm talepler Ankara'ya geliyor. Onları tekrar inceliyoruz. En sonunda Başbakanlık'ta oluşturduğumuz merkez tarafından hepsi tek tek değerlendirilecek. Bazılarında ise daha detaya ineceğiz. Bir kişinin haksızlığa maruz kalmasını istemiyoruz. O hassasiyetle devam edeceğiz. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz."

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara