Dolar

32,5378

Euro

34,9279

Altın

2.440,10

Bist

9.716,77

17. Uluslararası Dağcılık, Turizm ve Yayla Şenliği başladı

17. Uluslararası Dağcılık, Turizm ve Yayla Şenliği başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 15:39:22

17. Uluslararası Dağcılık, Turizm ve Yayla Şenliği başladı
17. Uluslararası Dağcılık, Turizm ve Yayla Şenliği Rize'de başladı.

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından organize edilen şenliğe katılmak üzere Valilik önünde toplanan dağcılar, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron Yaylası'na uğurlandı.

Dağcıları yolcu eden Vali Ersin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin doğa harikası bir il olduğunu belirterek, "Dağcılarımızın çıkacağı yüksek rakımlı yerler, kesinlikle görülmeli" dedi.

Vali olarak dağcılardan özel bir isteği olduğunu dile getiren Yazıcı, "Gittiğiniz her yerde buranın doğal güzelliklerini etrafınızdakilere anlatın. Rize'nin bir 'turizm elçisi' gibi dağlarımızı ve güzelliklerimizi anlatmanızı istiyorum. Bunu yaparsanız mutlu oluruz. Bu ülke insanlarının bu güzellikleri görmesini ve bunlardan mahrum kalmamasını istiyoruz. Bu güzellikler gerçekten çok uzaklarda değil" ifadesini kullandı.

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Muradoğlu ise şenlikleri 17 yıldır aralıksız düzenlediklerini kaydederek, "Kampımız 4 gün sürecek. Cuma günü dönmeyi düşünüyoruz. Kayıtlı 113 sporcumuz kampımıza katılacak. Bunların içinde Almanya'dan ve diğer ülkelerden gelen sporcularımız da var" diye konuştu.

Kampa Almanya'dan katıldığını belirten Abdullah Karaman da "Kampa 6 yıldır aralıksız katlıyorum. Bu kampa 5 çocuğumla katıldım. Tek hedefim çocuklarımın da benim gibi dağcı olmaları. Onlarla beraber zirve yürüyüşü yapacağım için çok heyecanlıyım" şeklinde konuştu.

Haber Ara