Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 23:15:41

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenen "17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" başladı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Safranbolu Belediyesi ve Festival Komitesi Başkanı Necdet Aksoy tarafından çelenk sunuldu, alt teması "manevi mimarlar" olan festivalin meşalesi yakıldı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış törenine AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Aksoy, yönetmen, oyuncu ve yapımcılarla davetliler katıldı.

Törende "100 Yıl önce Ahmet Yesevi ve Türkistan" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, festivalin tanıtım açısından çok önemli olduğunu, festival komitesinin buna daha çok ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Bu alanda daha yapılacak çok işleri olduğunu belirten Şahin, "Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Bu, ne demektir? Tüm insanlığın korumakla yükümlü olduğu bir ilçedir. Bunun sorumluluğunu sadece belediye başkanına veya yetkililere bırakamayız. 'Ben Safranboluluyum' diyen herkesin Safranbolu'nun her şeyini korumak zorunda bulunduğu bilincinde olması gerekir." diye konuştu.

- "Film festivali daha çok ses getirmelidir"

İlçede yanan tarihi bir konağın festivalden daha çok gündeme gelebildiğine dikkati çeken Şahin, "Bu festivalleri daha da yaygın hale getirmek, gerçek anlamda uluslararası boyuta kavuşturmak ve Safranbolu'nun tabii ki genelde Karabük'ün tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak hale mutlaka ulaştırmalıyız." ifadelerini kullandı.

Belgesel filmin diğerlerinden farklı, bilimsel amaca yönelik olduğunu ifade eden Şahin, "Bu festivale benim katıldığım belki 5, belki de 6'dır. Bu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, daha çok ses getirmelidir. '18. festivalin daha çok ses getirmesi için yapılması gerekenleri önümüzdeki süreçte masaya yatırmalı ve değerlendirmeliyiz' diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Belediye Başkanı Aksoy'a festivali ısrarla sürdürdüğü için teşekkür etti.

Milletvekili Uysal da festivalin başlangıç sürecinde yaşananları anımsatarak, Safranbolu'ya kattığı değerleri örneklerle anlattı.

Kaymakam Bulacak da festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Aksoy da festivalin alt temalarıyla ilçeye her yıl önemli eserler kazandırdıklarını, belgeselin "Oscar"larını vermekten onur duyduklarını, her geçen yıl festivalin daha çok kitleye hitap ederek büyüyeceğini vurguladı.

İki gün sürecek festivalin ilk günü, "Ahmet Yesevi ve Anadolu'ya Etkileri" konulu panelle sona erdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara