Dolar

32,4500

Euro

34,8539

Altın

2.478,66

Bist

9.530,47

15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına miniklerden destek

Antalya'nın Alanya ilçesinde eğitim veren bir ilkokulun öğrencileri, Başbakanlık tarafından başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' hesabına topladıkları bin 383 TL'yi yatırarak destekte bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 10:45:55

15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına miniklerden destek
Antalya'nın Alanya ilçesinde eğitim veren bir ilkokulun öğrencileri, Başbakanlık tarafından başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' hesabına topladıkları bin 383 TL'yi yatırarak destekte bulundu.

Alanya Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu öğrencileri, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'in öncülüğünde 15 Temmuz darbe girişiminin unutturulmaması ve farkındalık oluşturmak adına 'Bir günlük harçlığımı, 15 Temmuz Şehitleri için veriyorum' projesi başlattı. Minik öğrenciler, proje kapsamında kendi harçlıklarından topladıkları bin 383 TL'yi Başbakanlık tarafından başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' hesabına yatırdı.

Yaşanan hain darbe girişiminin unutturulmaması ve çocuklara bu bilincin yaşatılması amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Bu vatanın ve milletin bize nasıl emanet edildiğinin geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız tarafından şuurlarına yerleştirilmesine yönelik böyle bir proje gerçekleştirdik" dedi.

594 öğrenci, bin 383 TL topladı

Başlattıkları proje hakkında bilgi veren Er, "Projemizin sloganı 'Bir günlük harçlığımı, 15 Temmuz Şehitleri için veriyorum' Okuldaki minik yürekli 594 öğrencilerimiz bir günlük harçlıklarını okulumuzun içerisinde hazırlanan kutulara attılar. Gün sonunda okul idaremizle birlikte öğrencilerimizin de içerisinde bulunduğu heyet toplanan paraları saydılar ve toplam bin 383 TL, Ziraat Bankasından '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' hesabına Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu adına bağış olarak yatırıldı" diye konuştu.

"Proje tüm okullara yayılacak"

Projeyi Alanya'da ilk olarak Alanya Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu'nda başlattıklarını ve ilerleyen günlerde diğer okullarda da böyle bir çalışma yapacaklarını sözlerine ekleyen Müdür Er, "Gerçekten okul idaremiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz projemizin her ayağında yer aldılar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Alanya İlçe milli Eğitim Müdürlüğü olarak ülkemizin yaşamış olduğu 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülke genelinde unutturulmaması için Alanya olarak bir nebzede olsa bir farkındalık oluşturmak istedik. Minik yüreklerin ecdadının emanet bıraktığı topraklara sahip çıkabilmesi adına bir çalışma yaptık. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Ara