Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

14 yaşındaki Ebru 102 gün sonra ailesine kavuştu!

102 gün önce kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Ebru Sakal bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 21:59:01

14 yaşındaki Ebru 102 gün sonra ailesine kavuştu!

Hürriyet'in haberine göre, İzmir Kiraz'da, 102 gün önce kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Ebru Sakal sonunda bulundu ve babasına teslim edildi.

Küçük kızına kavuşan baba "Psikolojisini düzelttikten sonra kızımı tekrar okula göndereceğim..." dedi.

Ebru, İzmir Çocuk İzleme Merkezi'nde dün verdiği ifadede, "Kendi isteğimle kaçtım" dedi.

Kaymakam Mustafa Akgül, Emniyet Güvenlik Büro Amiri Gökhan Nacioğlu'nun liderliğinde beş kişilik özel 'müzakere' ekibi kurdu. Bu özel ekip, Ebru'yu kaçıran 22 yaşındaki gencin babası başta olmak üzere­, tüm akraba ve yakınlarını takibe aldı. Sorgu ve sıkıştırma taktikleriyle çember giderek daraltıldı. 104 gün süren mücadelenin sonunda, önceki gece Hüseyin, yanına Ebru'yu alarak teslim olmak zorunda kaldı.

"EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN SAVAŞACAĞIM"

Baba Sakal, mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğunu da şu sözlerle belirtti: “Ebru'nun bulunması için medya, kaymakamlık, valilik, emniyet ve jandarmayla işbirliği yaptı. Kızım hamile kalsa da Hüseyin'le evlenmeyecek. Okuluna devam edecek, hemşire ya da doktor olacak. Sadece Ebru değil, bundan sonra hiçbir kız çocuğunun canı yanmasın diye Hüseyin'in en ağır cezayı çekmesi için savaşacağım.”

"EBRU ÇOCUK DEĞİL"

Hüseyin Aksakal'ın avukatı Ferruh Er, kız kaçırma olayını şöyle ‘savundu':

“Mağdure Ebru'nun doğum tarihi 2002 olarak görünse de daha büyük. Evde doğmuş, hastane kaydı yok. Dolayısıyla kaçtığı tarih itibarıyla suç teşkil etmiyor. TCK'ya göre kız 16'dan gün almış ise ortada suç yok. Kemik yaşının ölçülmesini isteyeceğiz. Burada kızlar parayla satıldığı için sevdiklerine kaçıyorlar. Zorla kaçırıldığına dair bir bulgu var mı? Kız ne söylerse, soruşturma ona göre yönlenecek. Kız, babasının kendisini satacağı için sevdiğine gönüllü kaçtığını söylüyor.”

"KENDİM KAÇTIM"

Ebru Sakal, İzmir Çocuk İzleme Merkezi'nde dün verdiği ifadede, “Hüseyin'e kendi isteğimle kaçtım” dedi. “Anneni, babanı özledin mi?” sorusuna, “En küçük kardeşim Emircan'ı çok özledim” yanıtı veren küçük kız, okuluna dönmek isteyip istemediği sorusunu ise, “Babam okumamı çok istiyordu” dedikten sonra, susup başını eğerek yanıtladı. Yapılan sağlık muayenesinde hamile olmadığı anlaşılan Ebru Sakal, sosyal hizmetler yurduna yerleştirildi.

 

Haber Ara