Dolar

32,5964

Euro

34,7768

Altın

2.408,59

Bist

9.645,02

13 yıllık bekleyişin ardından sağlığına kavuştu

13 yıllık bekleyişin ardından sağlığına kavuştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 19:35:22

13 yıllık bekleyişin ardından sağlığına kavuştu
Böbrek yetmezliği nedeniyle 13 yıldan bu yana nakil bekleyen Ayhan Çapçı'ya, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezinde böbrek nakli yapıldı.

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, 2 yıllık hazırlık aşamasından sonra Sağlık Bakanlığının onayı ile merkezin temmuz ayında kurulduğunu söyledi.

Organ nakli gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını belirten Bülbül, "İlk naklimiz, 13 yıldır böbrek nakli bekleyen ve hastanemizin takip ettiği Ayhan Çapçı'ya yapıldı. Böbrek, beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden alındı. Organ nakli işlemi, koordineli çalışan ve profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Biz de ilk naklimizi başarılı bir operasyon ile gerçekleştirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Toplantının ardından nakil yapılan hasta Çapçı'nın odasına geçen ekipler, hastanın sağlık durumunu inceledi.

Ayhan Çapçı da yıllar sonra beklediği böbreğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, operasyonda görev alan ekibe teşekkür etti.

Haber Ara