Dolar

32,5194

Euro

34,7430

Altın

2.487,93

Bist

9.524,59

12. Türkiye Hafızlık Yarışması

12. Türkiye Hafızlık Yarışması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 22:48:29

12. Türkiye Hafızlık Yarışması
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali Ağrı'da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Merkez Camisi'nde düzenlenen yarışmaya bölgelerinde birinci olan 10 hafız katıldı.

Ağrı Valisi Musa Işın, yaptığı konuşmada, yarışmanın Ağrı'da yapılmasını sevinçle karşıladığını, kent insanının hem Peygamber'e hem de Kuran'a aşık, dinini çok güzel yaşayan bir halk olduğunu belirtti.

"Allah Kur'an-ı Kerim'i bu toplumdan kaldırmasın" diyen Işın, şöyle devam etti:

"Bir din aliminin tabiriyle eğer Kur'an-ı Kerim'i bu kainattan çekerseniz, bu kainat başını bir yere çarpar ve paramparça olur. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim sadece İslam alemi için değil, bütün dünya için bir nimet, ruh, kuvvet ve kudrettir. Cenab-ı Hak bu kuvveti ve kudreti bu dünyadan eksik etmesin. Kur'an'a bağlılığımızı devam ettirdiğimiz sürece huzur, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu yaşamı bu topluma fazla görenleri Allah kahretsin. Allah onların iki yakasını bir araya getirmesin. Sizin birliğinize, dirliğinize, huzurunuza ve varlığınıza kast edenleri Allah kahrı perişan etsin ve edecektir de."

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi de, Kur'an'ın kardeş olmayı, muhabbet kurmayı, birlik ve dirlik içerisinde güzel bir hayat yaşamayı emrettiğini dile getirdi.

Ülkenin belirli yerlerinde bu ve benzeri yarışmaların yapıldığını aktaran Çelebi, erkek ve bayan görevliler arasında, hafızlık, Kur'an-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma, hutbe yazma ve hutbe okuma yarışmaları düzenlendiğini ifade etti.

Bu tür yarışmaların devam edeceğini vurgulayan Çelebi, "Sinop, Uşak, Ankara ve Konya'da bu yarışmalarımız devam edecektir. Bu vesileyle Ağrı'ya geldik. Bu yarışmalarımızın en önemlisi ve ödül bakımından da en yüksek olanı hafızlık yarışmalarıdır. Onun için Ağrı'yı sevdiğimizin, Ağrı'ya değer verdiğimizin ve Ağrılı kardeşlerimiz ile bir arada bulunmak isteyişimizin bir göstergesi olarak bugün burada sizlerle birlikteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 hafız, seçici kurul önünde Kur'an-ı Kerim'in farklı surelerini okudu.

Yarışmada, Rize'den Kadir Yılmaztürk birinci olurken, ikinciliği İzmir'den Yasin Uslu, üçüncülüğü ise Erzincan'dan İlhami Taşan elde etti.

Haber Ara